Lessen

De lessen beginnen met een warming-up die bestaat uit ademhalingsoefeningen om concentratie en focus op te bouwen. Daarna worden lichte strekoefeningen gedaan om het lichaam ontspannen en soepel te maken. Verder worden basisbewegingen uitgelegd en beoefend die de fundamenten leggen voor alle aikidotechnieken. Ook voor gevorderden is het van belang deze basis te blijven ontwikkelen en verdiepen.

Het grootste deel van de les bestaat uit het leren en verfijnen van verschillende verdedigings- en aanvalstechnieken, meestal in tweetallen en soms in kleine groepjes. De techniek wordt eerst door de leraar voorgedaan en eventueel van uitleg voorzien. De meest gevorderde persoon neemt daarna de rol van verdediger op zich en de andere(n) de rol van aanvaller. Na vier keer de techniek te hebben uitgevoerd, worden de rollen gewisseld. Dit gaat zo door totdat de leraar de les vervolgd.

Gedurende de les neemt de intensiteit en complexiteit geleidelijk toe, afgestemd op de behoeften van de aanwezigen. Onze lessen zijn veilig en didactisch verantwoord, zodat een continue ontwikkeling kan worden aangeboden met een minimale kans op blessures. De les wordt afgesloten met een cooling-down bestaande uit gezondheidsoefeningen voor o.a. een versneld herstel van de lichamelijke inspanning.

Impressie proeflesBeginners en gevorderden trainen samen of in groepjes op hun eigen niveau. Deze afwisseling en dit niveauverschil zijn belangrijk, omdat ze bijdragen aan de ontwikkeling van de groep als geheel. Doel van de groep is om iedereen de mogelijkheid te geven zijn of haar persoonlijke ontwikkeling door te laten maken. Daarom heeft aikido zowel een individueel, als een groepsaspect.

Voor meer informatie of een gratis proefles, neem contact met ons op.