Registratie examen

Doel

Er is maar een weg en die weg is vooruit. Aikido kun je heel je leven beoefenen en jezelf continue blijven ontwikkelen. Dat kan fysiek en mentaal en dit geldt niet alleen voor jongeren. Ook als je ouder wordt, en je lichaam achteruit gaat, kun jij invloed hebben op hoe je gezond ouder wordt.

Probeer op jonge leeftijd zo veel mogelijk vaardigheden je eigen te maken én doe dat in de juiste volgorde. Regelmatig examens doen geeft je een raamwerk voor je ontwikkeling en leidt je stap voor stap vooruit.

Omdat we samen ontwikkelen zijn examens er ook om je kennis en vaardigheden te bekrachtigen zodat je ze kan toepassen en anderen kan helpen in hun leerproces.

Running water never grows stale
­— Bruce Lee

Kyu-examens

Onze leraar kan alle kyu-examens afnemen. Deze worden officieel geregistreerd bij onze aikidofederatie. De prijzen gelden per 1 oktober 2022 en moeten ook worden betaald als men niet slaagt. Studenten en U-pashouders krijgen 25% korting.

De opbrengsten gaan naar onze vereniging voor de bekostiging van officieel certificaat en lerarenopleiding. Kyu-examens zijn openbaar en vinden plaats in onze dojo, bij voorkeur met leraren en leerlingen aanwezig van geaffilieerde groepen. Regulier worden er kyu-examens georganiseerd eind januari en begin juni, met extra mogelijkheden tijdens onze weekendseminars.

examen minimale training prijs
6e kyu 6 maanden, 2× per week € 10
5e kyu 6 maanden, 2× per week € 18
4e kyu 6 maanden, 2× per week € 26
3e kyu 8 maanden, 3× per week € 34
2e kyu 10 maanden, 3× per week € 42
1e kyu 12 maanden, 3× per week € 50

Danexamens

Onze aikidofederatie organiseert het afnemen van danexamens (zwarte band) en rekent, zonder marge, de prijzen van Aikikai International. Daarvoor krijg je uit Japan namens de doshu een officieel diploma, aikidopaspoort en wordt je ingeschreven als lid van Hombu Dojo. Danexamens zijn openbaar vinden altijd plaats in onze dojo of op een internationaal seminar van Aikido Switzerland. Onze leraar mag tot en met de derde dan examineren.

examen minimale training prijs
shodan 1 jaar gemiddeld 3× per week € 120
2e dan 2 jaar gemiddeld 3× per week € 120
3e dan 3 jaar gemiddeld 4× per week € 150
4e dan 4 jaar gemiddeld 4× per week € 200
5e dan 6 jaar gemiddeld 4× per week € 600

Aanmelden

  Vul onderstaand formulier in om aan te melden voor een examen.

   

  Naam

   

  E-mail

   

  Graad, minimaal aantal trainingen en prijs

   

  Korting kyu-examen for students of U-pashouders

   

  Veiligheidsvraag