Proefles

Om vrijblijvend kennis te maken met aikido bieden wij gratis twee proeflessen aan. Voor iedereen is een proefles een andere ervaring. Sommigen hebben al ervaring met aikido of een andere krijgskunst, terwijl anderen alles compleet nieuw vinden. Hieronder volgt praktische informatie voor iedereen die proeflessen wil volgen bij Sanshinkai Aikido Utrecht, om het zo aangenaam en veilig mogelijk te maken.

Hoe belangrijk is mijn conditie zijn?

Je hoeft zeker niet in topconditie te zijn. Tijdens een training kun je zelf je tempo en intensiteit aangeven of even een adempauze nemen. Aikido heeft zowel een fysiek als een mentaal element. Hiervoor hoef je niet meer dan gewoon gezond te zijn. Als je twijfels hebt vanwege een blessure, beperking of iets anders, controleer dan van tevoren of aikido geschikt voor je is. Je kunt hiervoor terecht bij je huisarts of bij ons voor minder drastische vragen.

Waar vind ik jullie?

Wij zijn gevestigd in het witte schoolgebouw aan de Tamboersdijk 9 in Utrecht. De ingang bevindt zich, gezien vanaf de straatkant, aan de rechterzijde van het pand. Een kwartier voor aanvang wordt het hek van de parkeerplaats geopend. Hier kun je gratis je auto parkeren of je fiets stallen. Let op dat parkeren in de buurt soms betaald is.

 

Als het hek nog niet open is, wacht dan met je auto op de inrit. Parkeer daarna helemaal achterin en niet vlak voor het gebouw. Verder is de locatie goed bereikbaar met het openbaar vervoer vanaf de bushaltes Rubenslaan en Stadion Galgenwaard.

Bij binnenkomst ga je direct de trap op. Boven aan de trap is links de dameskleedkamer en rechts de herenkleedkamer. In de kleedkamer kun je waardevolle spullen achterlaten, omdat deze tijdens de training op slot gaan. Tijdens de training sluiten wij ook de buitendeur en zetten we onze telefoons uit. Omdat er ook geen deurbel is en we niet kunnen zien of er iemand voor de deur staat, wees ongeveer een kwartier voor aanvang aanwezig. Dan hebben wij ook de tijd om je te verwelkomen.

 

Wat neem ik mee?

Neem een paar slippers en een handdoek mee. De slippers zijn bedoeld om te voorkomen dat je op blote voeten loopt in de kleedkamer, het toilet, de douche of de trainingszaal. Op de trainingsmat mag je alleen met blote voeten komen. Tijdens de training kan het gebeuren dat je met je hoofd op de mat ligt. Uit hygiënisch oogpunt wast daarom iedereen voor de training zijn of haar voeten in de kleedkamer. Als je al een aikido- of judopak hebt, neem deze dan mee. Anders is een shirt met lange mouwen en een trainingsbroek met lange pijpen ook prima. Zorg ervoor dat deze geen ritsen, drukknopen of iets dergelijks hebben.

Hoe verloopt een proefles?

Tijdens de training krijg je de nodige uitleg en ondersteuning van de leraar of een gevorderde medestudent. We trainen meestal met beginners en gevorderden door elkaar en maken soms groepjes op basis van niveau. Een proefles is geschikt voor iedereen zonder aikido-ervaring. Het zal zo veel mogelijk een normale training zijn. Op die manier krijg je een realistische indruk van onze trainingen.

In welke taal worden de trainingen gegeven?

De voertaal van onze vereniging is Nederlands en we geven onze trainingen over het algemeen in het Nederlands. We hebben soms enkele leden die geen of een beetje Nederlands spreken. In dat geval geven we de belangrijke instructies in het Engels of we vertalen de instructie persoonlijk na een klassikale uitleg. Veel van onze leden spreken meerdere talen. Aikido is verder een duidelijke lichaamstaal waardoor veel van de uitleg ook visueel is. Onze internationale seminars met buitenlandse leraren worden vaak in het Engels gegeven. De Japanse termen in aikido worden over de hele wereld gebruikt en dat maakt het ook makkelijker om taalbarrières te overbruggen. Trainingen voor kinderen en jongeren worden alleen in het Nederlands gegeven.

aikidoka 

Hoe kan ik mij aanmelden voor proeflessen?

Om een proefles te volgen moet een afspraak worden gemaakt. De maandagavond, donderdagavondtraining zijn hiervoor het meest geschikt, maar de zaterdagochtend kan ook. De woensdagavond is voor gevorderden vanaf ongeveer het niveau tweede kyu. Verder is het afhankelijk van onze planning, soms hebben we een speciale training die niet geschikt is voor een proefles. Indien je het niet redt naar een afgesproken proefles te komen, stuur ons een bericht en maak we een nieuwe afspraak.

Enthousiast na een proefles?

Een proefles geeft slechts een beperkt beeld van onze vereniging, daarom bieden we ook twee gratis proeflessen aan. Wil je een completer beeld krijgen en kennis maken met onze andere trainingen en leden, dan bieden we je daarna graag een proefmaand aan. Onze leden variëren in leeftijd van 20 tot 70 jaar en hebben verschillende niveaus, waardoor er voor iedereen wel een passende training te vinden is. Een proefmaand kan op elk moment starten, je hoeft nog geen aikidopak aan te schaffen en je kan ontdekken welke trainingen in de week het beste bij jou passen.