Kinderaikido

Sanshinkai Aikido Utrecht biedt kinderaikido in een veilige leeromgeving. Op speelse wijze wordt er gewerkt aan de motorische ontwikkeling, zelfvertrouwen, sociale vaardigheden en weerbaarheid. Zie ook deze aflevering van Het Klokhuis over aikido.

Sinds augustus 2023 zijn we in onze dojo begonnen met kinderaikido. Gedurende het hele jaar kunnen kinderen aangemeld worden voor een proefles. Er zijn twee leeftijdsgroepen die beide op zaterdagochtend les krijgen.

10.30 – 11.30 kinderen van 6 tot en met 9 jaar
11.30 – 12.45 kinderen van 9 tot en met 12 jaar

In de eerste groep staat voornamelijk bewegen, focussen en spel centraal. Daarnaast worden er op een speelse manier aikidotechnieken gedaan. In de tweede groep wordt wat serieuzer aan aikidotechnieken gewerkt en is daarnaast ruimte voor een spel.

kinderaikido

De trainingen worden gegeven door drie ervaren aikidoleraren, Yo-Yi, Erwin en Ernst, met ruime ervaring in lesgeven aan volwassenen en kinderen. Alledrie zijn ze in het bezit van een zwarte band Γ©n hebben ze met succes de NOC*NSF-erkende lerarenopleiding aikido afgerond.

Als je zestien jaar of ouder bent, ben je welkom om bij ons met volwassenen te komen trainen. Wanneer er genoeg jongeren zijn, zullen we daar een speciale training voor opzetten. Je bent welkom om een gratis proefles bij ons te volgen. Als je onder de achttien bent, heb je hiervoor wel toestemming nodig van je ouder(s), verzorger(s) of voogd.

Tijdens schoolvakanties zijn er geen trainingen. De ouders worden via e-mail op de hoogte gebracht van aanpassingen in het lesrooster. Alle trainingen zijn te vinden in onze online kalender. Normaal gesproken nemen kinderen een heel schooljaar deel, maar tussentijds instromen is ook mogelijk. Hiervoor hebben we verschillende tarieven en we geven ook korting aan houders van een U-pas.

Als na het volgen van een proefles een kind lid wordt, moet een aikidopak worden aangeschaft. We raden vanaf maat 110 Ronin Club Judopak – Wit aan. Alleen voor kleinere maten raden we Ronin Aspirant Judopak – Wit aan. Voor het vinden van de juiste maat kan een kind voor of na de training een pak van een ander kind passen.

De aankomende trainingen kinderaikido zijn:

za 23 sep 10:30 11:30
πŸ§’ Kindertraining
za 23 sep 11:30 12:45
πŸ§’ Kindertraining
za 30 sep 10:30 11:30
πŸ§’ Kindertraining
za 30 sep 11:30 12:45
πŸ§’ Kindertraining
za 7 okt 10:30 11:30
πŸ§’ Kindertraining
za 7 okt 11:30 12:45
πŸ§’ Kindertraining

  Als jouw kind geΓ―nteresseerd is in kinderaikido, vraag dan een gratis proefles aan. Gebruik het formulier hieronder om een proefles te plannen of vragen over kinderaikido te stellen aan Yo-Yi.

   

  Naam β—†

   

  E-mail β—†

   

  Bericht β—†

   

  Veiligheidsvraag β—†

   

  Alle velden met β—† zijn verplicht.