Referenties

Hieronder zijn enkele weerspiegelingen over onze groep en leraar.

Aikido is voor mij een manier om in contact te staan met mijzelf en een ander. Ik vind het prettig dat elke training start met het brengen van de aandacht naar het hier-en-nu. Dit gebeurt door middel van ademhalingsoefeningen. Bij Sanshinkai Aikido Utrecht trainen we met verschillende niveaus door elkaar. Er hangt een prettige sfeer waarin SAMEN leren centraal staat. Beginners ontwikkelen zich snel, omdat ze kunnen trainen met gevorderden. Een gevorderde aikidoka kan weer leren van een beginnende aikidoka in het verbeteren van de uitvoering van de technieken. Sander, de hoofdleraar, beoefent aikido op een hoog technisch niveau en blijft zich op dit vlak ook voortdurend ontwikkelen. Dit komt weer ten goede van de leerlingen van de dojo.
­— Yo-Yi, 2023

Sanshinkai Aikido Utrecht is een fijne aikidovereniging waar harmonie vooropstaat. Ik ben in 2014 bij Sanshinkai Aikido Utrecht gaan trainen, zonder enige ervaring in martial arts. Ik heb hier nooit spijt van gehad. De sfeer in de dojo is erg open, respectvol, iedereen is welkom, en er is veel aandacht voor de eigen ontwikkeling. Doordat alle niveaus met elkaar trainen is de dynamiek tijdens de training heel afwisselend. Sander, onze hoofddocent, weet altijd een goede balans te vinden tussen de technische kant van aikido en een goede intensieve training. De maandelijkse borrel is een fijn moment om ook op een meer persoonlijk vlak verbinding met elkaar te maken. Als je op zoek bent naar een interessante uitdaging, dan zou ik het leuk vinden om je te mogen ontmoeten bij deze geweldige aikidovereniging.
­— Jelle, 2022

Bij Sanshinkai Aikido krijg je fijne aikidolessen, met veel ruimte voor groei. De trainingen zijn gevarieerd. Er is ruimte voor humor maar ook voor serieuze lessen waar gewerkt wordt aan je techniek. Soms zijn er ook wapentrainingen, mijn persoonlijke favoriet. Ook is eens in het jaar een gezamelijk diner in de school onder de dojo. Ik kan iedereen aanraden om hier te komen trainen.
­— Marjolein, 2022

Aikido speelde al een rol in mijn leven toen ik in Utrecht arriveerde voor een stage van mijn studie. Ik besloot om verder te trainen bij Sanders dojo omdat ik zijn manier van lesgeven al aangenaam vond van een seminar in Zwitserland. Sanshinkai Aikido Utrecht neemt deel in verschillende seminars aan Nederland maar ook daarbuiten, waardor goede uitwisseling en reflectie mogelijk is. Ik voelde me direct welkom in de fijne dynamische groep van Sanshinkai Aikido Utrecht en genoot van de goedgestructureerde trainingen die in een positieve sfeer werden gehouden. De dojo biedt de mogelijkheid om meerdere malen per week te trainen, en onderhoudt daardoor een heel goed niveau van aikido onder de leden. Wees niet verlegen als je geen Nederlands spreekt, je kan altijd voor een Engelse vertaling vragen en het is een goede plek om wat Nederlandse woorden te leren.
­— Nathalie, 2016

Geweldige aikidoschool. Om mij verder te ontwikkelen in het aikido van Masatomi Ikeda ben ik in 2015 bij Sanshinkai Aikido Utrecht gaan trainen. Ik ben erg blij dat ik deze stap heb gemaakt. Het aikido is van een zeer hoog niveau, er is veel aandacht voor individuele ontwikkeling en de sfeer op de mat is erg goed. Ook ken ik niemand in Nederland die zoveel (technische en theoretische) kennis heeft van het aikido van Masatomi Ikeda als hoofddocent Sander. En hij weet dat perfect over te brengen op zijn leerlingen.
­— Jan, 2016

Aikido is een bijzondere sport. Erg fysiek maar ook mentaal uitdagend. De lessen van Sander zijn bovendien erg goed, met een fijne afwisseling tussen plezier, focus, techniek en zweten. Hij weet je te motiveren om de echte motivatie uit jezelf te halen. Sanshinkai Aikido Utrecht bestaat uit een toffe groep mensen die elkaar stimuleren, scherp houden en genieten van de sport. Een hechte groep waarin ruimte is voor ieders beleving en invulling van aikido.
­— Simon, 2015

Ik train sinds september 2011 bij Sanshinkai Aikido Utrecht. Hoofddocent Sander van Geloven was één van mijn docenten bij mijn vroegere aikidoclub en mijn voornaamste motivatie om bij Sanshinkai Aikido Utrecht aan te sluiten. Ik heb Sanders lessen altijd als zeer prettig ervaren. Zijn lessen zijn duidelijk gestructureerd en zijn kennis van de materie is zeer uitgebreid. De trainingen zijn gedegen en dagen je uit meer uit jezelf te halen. Daarbij is de sfeer op de mat door de plezierige en respectvolle omgang er goed, ook een vaak gehoorde opmerking van mensen die een proefles hebben gedaan. Wat mij verder aanspreekt aan onze groep is er in de ochtend wapentrainingen buiten worden aangeboden. Deze trainingen verbeteren je focus en verduidelijken de technieken binnen aikido. En ze zijn een zeer fijne start van een (werk)dag. Zoals de Sanshinkai website aangeeft: Kom een proefles doen en ervaar aikido zelf!
­— David, 2015

Ik hou er van dat aikido je de mogelijkheid geeft voor persoonlijke ontwikkeling en geen competitie heeft. Als gevolg daarvan ontwikkelen mensen gezamelijk vaardigheden en boeken efficient voortgang. Dit crëert een vriendelijke en ondersteunende sfeer onder de beoefenaars. Ik train nu een half jaar bij Sanshinkai Aikido Utrecht. Hier heb ik nieuwe vrienden gevonden die enthousiast, energiek en, heel belangrijk, klaar staan om te helpen als ik dat nodig heb.
— Tereza, 2014

Aikido is een pad om de meest stralende aspecten van de menselijke aard te herontdekken die vaak verborgen liggen in de diepste uithoeken van ons binnenste wezen. Het bewandelen van dit pad behelst versterken van het lichaam, verscherpen van de geest en ontmoeten van medereizigers die deze reis een levensbevestigende ervaring maken. Sanshinkai Aikido Utrecht is een groep met leden variërend van beginnende tot gevorderde aikidobeoefenaars die elkaar helpen zich te ontwikkelen en wiens kameraadschap verder gaat dan alleen de trainingen. Onder de bekwame leiding van Sander van Geloven verbeteren we constant onze gezondheid en verwelkomen we iedereen die zich bij ons aan wil sluiten.
­— Matjaž, 2013

Sanshinkai Aikido Utrecht biedt dynamisch en technisch zeer uitgebreid aikido aan. In een open sfeer met veel persoonlijke aandacht word je keer op keer uitgenodigd jezelf te blijven ontwikkelen. Binnen de wapentrainingen komt ook hojo aan bod. Deze op een zeer oude Japanse zwaardkunst gebaseerde kata is erg goed voor het ontwikkelen van een goede houding en ademhaling. Sander van Geloven is een gedreven aikidoka en docent die meerdere keren per jaar in binnen- en buitenland intensieve seminars volgt om zichzelf te blijven ontwikkelen. Als leerling word je gestimuleerd om naast het trainen in eigen groep ook daarbuiten naar seminars toe te gaan.
­— Ernst, 2012

Opeens wist ik het: je leert lopen, fietsen en aikido. En waar kan dat beter dan bij Sanshinkai Aikido Utrecht. Met veel plezier en inzet werken we gezamenlijk aan persoonlijke ontwikkeling. Dit alles onder de bezielende leiding van Sander van Geloven. Mij heeft het al heel veel gebracht
­— Raphaël, 2012

Sander van Geloven weet de perfecte balans tussen formaliteit en informaliteit te behouden tijdens de lessen. Dat merk je ook goed terug in de groep: de sfeer is zowel gezellig als serieus en toegewijd. Iedereen krijgt de kans om op zijn of haar eigen niveau en tempo te oefenen: beginners worden gevoed met tips, terwijl gevorderden worden uitgedaagd. De leden helpen en steunen elkaar en dit warme en welkome gevoel vormt dan ook de kern van deze groep.
­— Maaike, 2011

Ik heb op meerdere plekken aikido beoefend en ik beveel Sanshinkai Aikido Utrecht aan omdat er op een hoog niveau lesgegeven wordt met veel aandacht voor je gezondheid. Ik heb het als prettig ervaren dat de leden actief betrokken zijn bij de invulling van de vereniging en dat de docent regelmatig tijd maakt om zelf aikido te studeren bij zijn leraren. Dit zorgt voor een dynamische leeromgeving waar iedereen bijdraagt aan en verantwoordelijk is voor aikido als martiale kunst en gezondheidsoefening. Hierdoor heb ik op een veilige manier aikido beoefend, mijn lichaam ontwikkeld en de mijn lichaam beter leren kennen.
­— Pieter, 2011

Toen ik bij Sanshinkai Aikido Utrecht m’n eerste proefles deed wist ik dat ik de sfeer waar ik naar op zoek was gevonden had. De groep is erg vriendelijk, open, respectvol en ondersteunend. Gedurende m’n eerste jaar van het leren van een krijgskunst was dat erg prettig. Sander van Geloven weet zijn aandacht heel goed te spreiden, om iedereen goed te kunnen ondersteunen tijdens de lessen; van beginner tot gevorderd. Hierdoor is elke les niet alleen uitdagend, maar ook ontspannend en waardevol.
­— Bas G., 2010

Group during special trainingSanshinkai Aikido Utrecht is vooral een hele open groep mensen waarbij de leden de sfeer maken. Sander van Geloven is een gepassioneerd aikidoka die heel veel tijd en energie steekt in zijn lessen maar ook in zijn eigen ontwikkeling. Ik ken weinig mensen die zo toegewijd zijn aan aikido als Sander. Dat is niet alleen op de mat maar ook hoe hij daarbuiten met dingen omgaat en zijn studenten plukken daar de vruchten van. De training op de mat is energiek en dynamisch en er is ook ruimte om contact te onderzoeken. De buitentrainingen met wapens in de ochtend zijn een hele speciale ervaring waar ik erg van genoten heb.
­— Rachèl, 2009

Ik ken Sander van Geloven als een zeer gemotiveerde student en leraar, met een uiterst gedegen kennis over de achtergronden van zowel Aikido, Kashima Shinden Jikishinkage-ryu en Oosterse gezondheidsoefeningen. Ook didactisch gezien heeft hij een voor mij prettige balans kunnen vinden tussen serieuze studie en een luchtige speelsheid.
­— David, dojocho te Amsterdam, 2010

Impressie van buitentrainingDe Hojo kata lessen die ik gevolgd heb waren op vele vlakken erg leerzaam en hebben nog steeds dagelijks effect. Kashima Shinden Jikishinkage-ryu op zichzelf is een bijzondere vechtkunst en vooral erg leuk om te beoefenen. Daarnaast is het heerlijk om in de vroege ochtend buiten te zijn en zo actief het begin van de dag te ervaren. Aan vaardigheden zoals doelgerichtheid, balans, concentratie en timing, werk je tijdens de trainingen, maar in het dagelijks leven zijn deze kwaliteiten net zo goed van belang. Sander van Geloven is een enthousiaste en gedreven leraar. Zijn eigen passie voor deze, in Nederland zeldzame vechtkunst, weet hij in de lessen goed over te dragen. Daarbij heeft hij oog voor het niveau van de verschillende deelnemers, zonder dat dit ten koste gaat van het groepsgevoel.
­— Lenneke, 2009

Sanshinkai Aikido Utrecht is een dynamisch en open groep die met veel inzet en plezier toch serieus traint. Sander van Geloven als leraar is een duidelijke docent die oog heeft voor details maar nooit het grote plaatje uit ogen verliest. Deze twee dingen gecombineerd heeft voor mij altijd een uitdagende en uiterst leerzame omgeving geboden.
­— Max, 2010

Sanshinkai Aikido Utrecht is een nieuwe groep die aan het groeien is. Je krijgt dus veel individuele aandacht en je bent welkom om mede vorm te geven aan de toekomst van de groep. Sander van Geloven is een gepassioneerde aikidoka met een onverzadigbare nieuwsgierigheid. Sinds jaren is hij het systeem van Ikeda sensei grondig aan het bestuderen. Dat geeft hem de mogelijkheid om veel verschillende stijlen te leren, kennen en ze doch in een kader te kunnen plaatsen. Ik waardeer heel erg aan Sander dat hij Aikido niet alleen maar op de mat, maar ook in het leven zelf leeft, want daar gaat het uiteindelijk om, ten minste voor mij.
­— Adriana, 2009

Lees ook de ledeninterviews voor een kennismaking met een aantal van onze leden.