Vereniging

Sanshinkai Aikido Utrecht is een vereniging die een open en respectvolle sfeer ademt. Hierdoor creëren we een leerzame omgeving waar met veel plezier en enthousiasme wordt getraind.

Onze vereniging is opgericht op 27 maart 2007 door enkele leden van Aikidovereniging Kimusubi. In die tijd trainde zij onder leiding van Sander van Geloven al bijna drie jaar aikidowapentechnieken op verschillende buitenlocaties. Op 11 juni 2008 is de vereniging meer volwassen geworden door een bestuur te kiezen en vervolgens officiële statuten laten opstellen en bij verschillende instanties te laten inschrijven. Op 1 november 2008 hadden we onze inaugurele training met indoor aikidolessen.

Inaugurele trainingOns doel is om voorwaarden te creëren om de Japanse krijgskunst aikido te kunnen trainen volgens het systeem van Masatomi Ikeda shihan. Dit systeem wordt ook wel Sanshinkai Aikido genoemd en streeft naar ons idee harmonieuze zelfexpressie na door middel van ontwikkelen van vrijheid en verantwoordelijkheid.

Onze aikidolessen zijn in een sporthal waar we 126 m2 eigen matten hebben. Verder verzorgen we wapenlessen op groene buitenlocaties. Het voegt een extra dimensie aan de ervaring toe door het gehele jaar in alle weersomstandigheden (uitzonderingen daargelaten) buiten te trainen.

Training met Jelena Vrzić, 6e danIn april 2010 en oktober 2011 hadden we een seminar met Jelena Vrzić, 6e dan, uit Servië dat zeer succesvol was verlopen. Zie onze homepage voor een overzicht van evenementen die hebben plaatsgevonden en de linkerzijde van deze website voor een overzicht van aankomende evenementen.

We bieden verschillende lessen aan zoals te zien is in ons lesrooster. Onze leden gaan vriendschappelijk met elkaar om en ontmoeten elkaar ook op sociale bijeenkomsten buiten de lessen om. Voor meer informatie of een gratis proefles, neem contact met ons op.