Registratie examen

Doel

Er is maar een weg en die weg is vooruit. Aikido kun je heel je leven beoefenen en jezelf continue blijven ontwikkelen. Dat kan fysiek en mentaal en dit geldt niet alleen voor jongeren. Ook als je ouder wordt, en je lichaam achteruit gaat, kun jij invloed hebben op hoe je gezond ouder wordt.

Probeer op jonge leeftijd zo veel mogelijk vaardigheden je eigen te maken én doe dat in de juiste volgorde. Regelmatig examens doen geeft je een raamwerk voor je ontwikkeling en leidt je stap voor stap vooruit.

Omdat we samen ontwikkelen zijn examens er ook om je kennis en vaardigheden te bekrachtigen zodat je ze kan toepassen en anderen kan helpen in hun leerproces.

“Running water never grows stale”
­— Bruce Lee

Kyu-examens

Onze leraar kan alle kyu-examens afnemen. Deze worden officieel geregistreerd bij onze aikidofederatie. De prijzen gelden per 1 januari 2014 en moeten ook worden betaald als men niet slaagt. Deze opbrengst gaat naar onze vereniging voor de bekostiging van officieel certificaat, lerarenopleiding en kadertraining. Kyu-examens zijn openbaar en vinden plaats in onze dojo, bij voorkeur met leraren en leerlingen aanwezig van geaffilieerde groepen. Regulier worden er kyu-examens georganiseerd eind januari en begin juni met extra mogelijkheden tijdens onze weekendseminars.

Danexamens

Onze aikidofederatie organiseert het afnemen van danexamens (zwarte band) en rekent, zonder marge, de prijzen van Aikikai International. Daarvoor krijg je uit Japan namens de doshu een officieel diploma, aikidopaspoort en wordt je ingeschreven als lid van Hombu Dojo. Danexamens zijn openbaar vinden altijd plaats op een internationaal seminar van Aikido Switzerland zoals een zomerschool.

Aanmelden

  Vul onderstaand formulier in om aan te melden voor een examen.

  Naam

  Email

  Graad, minimaal aantal trainingen, prijs (korting)

  Ten tijde van examen geldige collegekaart of U-pas
  40% korting

  Opmerkingen

  Privacybeleid
  Ik ben het eens met hoe mijn data wordt verwerkt.

  Exameneisen

  Hier kunnen onze exameneisen worden gevonden. Let op: De standaardeisen zijn te vinden in de kolom Programmes d’examens. Een zeer handige toelichting in het Engels is te vinden onder kolom Nouveaux programmes d’examens.

  Van deze handige toevoegingen, mogen de stukken over hojo, genkikai, tanden, chakra’s en de plooien van de hakama worden overgeslagen. De delen over aikijo en aikiken zijn wel deel van het examen. Verder zijn hier handige overzichten te vinden. Tevens hebben we vertalingen in het Nederlands in onze dojo en in digitale vorm.